Ett skitigt hus

Idag fick vi tillgång till huset. Maken åkte dit för att ta emot nycklar och besiktiga städningen. Det har stått obebott sen augusti och när vi var där med mäklaren i februari, hade en helt del skräp, löv och sand blåst in via luftkonditioneringen. Det var också lite trevliga myror och baggar som hade tagit sej vinterviste i hörnen.
Allt detta förväntade sej maken inte se igen idag. Det skulle vara nystädat, enligt vicevärden. Men tyvärr var det mesta av skräpet insopat under mattorna. Inga textilier var tvättade, vilket vi önskat särskilt, och kylskåpet var fortfarande insmetat med äggula. Trevligt.
Men maken satte hårt mot hårt, och vicevärden skämdes. Alla gardiner, kuddar och annat är nu på tvätt och en barsk tysk städerska är i full gång med att sanera så att det blir beboeligt igen. Maken hade ju tänkt sej att fylla kylen och bo i huset i natt.
Täcken ingick tydligen inte i hyran, och lika bra är väl det kanske. Tyska städerskan sa att det inte var vanligt i Spanien, utan att det mest var skandinaver som ville ha sånt. Det blir till att åka till Ingvars stora möbelvaruhus och handla.

På söndag beger vi oss samtliga till Mallorca. Det ska bli skönt att komma dit igen. Vädret därnere är nu att jämställa med en bra svensk sommar.
Och det bästa är att hela familjen ska med, nu ska barnen också få se hur det ser ut. Vi ska besöka skolan , och jag tror det blir nyttigt för barnen. Hittills har allt varit väldigt abstrakt för dem, de har inte vetat om det handlar om semester en vecka, eller om vi verkligen ska bo där. Dessutom har vi en vecka på Cypern inbokad i maj (vi bokade den i augusti, då hade vi ju ingen aning om att vi skulle flytta till Mallorca), vilket också har bidragit till förvirringen.
Så, ner med solbrillor och sommarskor i väskan.
Undrar om poolen är uppvärmd...

(Till alla tjyvar och bovar vill jag säga att vårt hus i Sverige är larmat och mycket väl tillsett under tiden vi är borta. Ha!)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0