Mer prylar och ett misslyckat bad

Maken hade på ett förtjänstfullt sätt fyllt på vårt spanska hem med diverse husgeråd och andra varor till vi skulle åka ner med familjen. När man flyttar in i ett sedan länge obebott hus, finns det nästan hur mycket grejer som helst man behöver köpa.
Det ingick ett par omgångar sängkläder och handdukar. Det fanns tallrikar och grytor, bestick och glas, micro, brödrost och en tv. Däremot saknades saker som strykjärn, dammsugare, köksredskap som slevar, vispar, rivjärn, osthyvel, smörknivar. Inte heller fanns det toapapper, tvättmedel, diskmedel, trasor, moppar och guvetallt.
Väl hemma igen, har vi kommit på ytterligare ett tjugotal smågrejer som vi behöver köpa. Dessutom finns det inga brandvarnare i huset, det är väl det minsta man kan begära.

Det första vår son gjorde på Mallorca, var att dra på sej badbrallor och simglasögon (han har känsliga ögon) och hoppa kanonkula ner i poolen. Han kom snabbt upp som en kork, krängde sej upp över poolkanten och började stortjuta. Han hade inte tänkt på att vattnet var ca18 grader och att han inte bottnade, så han fick naturligtvis panik.
Senare samma dag, reparerade vi misslyckandet med att åka till stranden och titta på havet. Ja, det var vi vuxna som tyckte det var lämpligt att bara stå på stranden och titta. Det dröjde inte länge innan barnen har dyngsura från midjan och ner, och maken fick åka tillbaka hem efter handdukar och badkläder.
Stranden, som ligger fem minuter med bil från huset, återvände vi till dagen efter också. Då hade vågorna spolat iland en död havssköldpadda, det var en sorglig syn. Men barnen tyckte förstås att det var spännande att se, och inse att det finns lite andra djur i Medelhavet än hemma i Östersjön. Nu klurar vi på var vi kan tänkas få se delfiner.
464671-2

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0