Vi rekar

Var runt skolan idag för att reka var man kan parkera och ta sej fram, på måndag börjar ju inskolningen. Det gäller att vara lite på tå.

Spanska trafiken var sej lik. Det är ju inte så att folk far runt i sina bilar och skaver av lacken för varann bara för att det är kul; det är helt enkelt förbannat trångt överallt. Jag brukar sej att vår 60-talsuppfart vid villan hemma är gjord för en liten folkabubbla och inte för en XC70. Hela den här stan, är ta mej sjutton gjord för åsnor - single file - det går knappt att ta sej fram. En gata jag körde på idag var inte ens bred nog för vår lilla merca a-klass och en stackars brevbärare med en dra-maten-väska. Helt sjukt trångt. Brevbärarna måste drivas framåt av en ständig rädsla för att bli manglade.

Hursomhelst tog vi oss fram till skolan, var inne och tittade på skolgården en sväng. Apelsinträdet ståtade med massor av gröna apelsiner och i fikonträdet satt en grön papegoja (ska vi gissa munkparakit?) och knaprade på ett fikon. Sonen deklarerade bestämt att han redan trivdes på sin skola, det kändes verkligen skönt för en orolig mamma.

Och efter sju veckor på Mallis har vi äntligen fått tag på smörknivar. Shit, det gjorde massor för trivseln. Jag hatar randigt smör.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0