Köpa egen vattenläcka?

Många undrar varför vi inte kööööper ett hus på Mallorca, om vi nu ändå tänker bo här ett tag. Tja, det vore väl trevligt, men än så länge har jag bara blivit avskräckt. Alltså inte från att bo på denna ljuvliga plats, utan från alla de tröttsamma telefonsamtal och väntande på hantverkare som alla som ääääger hus här utsätts för.

Häromdan for vi längs (for och for, förresten, snarare kröp) en vacker bergsväg på västra Mallorca och överallt var det hus till salu. Prisläget kan nog ha varit i klass med en möglig stuga på Haga Park, så man kan minsann få ett eget stup för en mille här.

De flesta hus här verkar komma kompletta med vattenläckor, dånande luftkonditioneringsapparatur och många mycket tveksamma elinstallationer.

Maken har spenderat en ganska stor del av sin vakna tid här med att telefonera till vice värden (en hålögd dansk rödvinsfantast) och framlägga diverse klagomål på vårt hyrda hus. Kort sagt; inget fungerar riktigt som det ska, någonsin. Till exempel har vi tre svenska familjer som bor grannar i likadana hus exakt samma vattenläcka. Vi har poolpumpar coh bevattningsanläggningar som funkar lite när de råkar skramla igång. Vi har luftkonditioneringar som läcker vatten, rasslar och i bästa fall kyler luften lite då och då. 
Ett tag gick det en säkring varje gång vi startade diskmaskinen. När elektrikern varit här och konstaterat (med en spansk axelryckning) att inget var fel, började samma säkring gå när vi startade torktumlaren. Sen försvann hela fenomenet lika plötsligt som det kom.

Från började fick vi ett telefonnummer till vår fasta telefon som fungerade utmärkt. Sen kom bredbandsinstallatören och hävdade att vi inte kunde ha det numret kvar om vi vill ha bredband. Nähä, då fick vi ett nytt nummer. Alltsammans fungerade fint i en vecka, sen slutade plötsligt telefonen att fungera. Bredbandet fungerade, men telefonen var död.
En ny installatör kom, arbetade och slet sitt hår i två timmar, varpå jag fick hans mobilnummer med orden:

" I don't knaaw, scverry complicaaated... you schavve prabblem you call me, I see prabblem, I knaaw problem. OK??"


En halv dag senare förstod vi att han bytt tillbaka till vårt första telefonnummer igen, eftersom ingen av de som hade det nya numret kom fram.
I samband med det, fick maken onda aningar och kollade upp vår faktura från telefonbolaget. Jodå, mycket riktigt hade man fakturerat oss för två nummer hela tiden. Det ska de få äta upp...

Så jag tror inte vi är riktigt mogna för att äga hus här än. Innan dess vill jag åtminstone tala spanska ordentligt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0