Efter orkanen

I onsdags fick vi fatta beslutet att det var omöjligt att sätt sej i bilen och köra barnen till skolan. På norra delen av ön blåste det då 58 m/s och här på sydvästra delen drygt 40. Orkanstyrka med andra ord, och då ger man sej inte ut med två barn i bilen. Grannarna hade också sina barn hemma, och från denna delen av ön kom nästan inga barn till skolan den dagen.
Senare fick vi höra att några bekanta under natten fått sin bil mosad av ett träd och några kringblåsande tegelstenar (!). Skyltar blåste iväg i samhället, och stundtals stod bilarna stilla på vägen för det var sån motvind. Vårat favoritfikonträd låg dagen efter uppsågat intill vägen.
Vi blev av med vårt bredband under förmiddagen, med påföljd att vi inte kunde hålla kolla väderprognosen. Det är väl en av nackdelarna med att inte kunna språket här, det är liksom ingen idé att lyssna på radio.

Hursomhelst mojnade vinden framåt eftermiddagen, och sen dess har det "bara" stormat. Typiskt höstväder säger alla som bott här ett tag. Värmen har lagt av i vårt hus, antagligen har fläkten ute på taket blåst sönder. Reparatören som skulle kommit igår, sket helt sonika i att dyka upp. Så idag var det bara att ta telefonen och ringa det tredje samtalet till vicevärden i ärendet. Eftersom det är långhelg här över allhelgona, så hoppas jag verkligen att de kommer idag.

Igår samlade jag ihop mej själv - jag är hemskt förkyld - och åkte till Ingvars ställe. Täcken och påslakan måste inhandlas innan gästerna kommer, det går inte att sova med bara ett lakan på sej numera. En tamburmajor har vi saknat, även om vi inte har behövt ta fram jackor för precis nyligen. En sån köpte jag också, vilken lättnad. Köpte adventsljus också, så var det avklarat. Och äntligen hittade jag en bricka! Vet ni hur handikappande det är att inte ha nån bricka när man inte har matplatsen i köket! I övrigt inhandlades salt sill (lakrits, alltså), drottningsylt, kaviar, bostongurka och de obligatoriska köttbullarna.

Medan jag skriver nu, drar ett skyfall in över huset. Och en liten flod av regnvatten rinner in under ytterdörren... fan, jag måste hitta nånslags list och sätta dit. Vicevärden hävdar att enligt spanska normer är detta hus helt normalt isolerat. Jaha? Och ändå blåser det in barr och grus under balkongdörrarna, det regnar in om regnet ligger på från fel håll och gardinerna fladdrar betänkligt så fort det blåser allra minsta. Jodå, helt normalt.

Kommentarer
Postat av: Brossan

jaha...det låter jobbit. ;-)

Här har vi 15 cm blötsnö och -0,5. Fick börja dagen med att skotta bort plogvallen utanför garageinfarten för att få ut bilen.

Det borde finnas någon typ av termogalonvadarstövlar som man kunde sätta på barnen i sånt här väglag och tamburmajoren borde bytas ut mot 25 m2 torkrum.

Hoppas vädret fixar till sig för er så era gäster får lite sol

Puss

2008-10-31 @ 11:43:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0