Friluftsdag

Barnen hade friluftsdag i skolan idag. Gissa vad man gör på en sån på Mallorca?
Ja, inte orienterar man i en vattensjuk granskog i alla fall. Och inte spelar man handboll heller, eller har skolmästerskap i friidrott med halvtrasiga redskap och kärvande måttband.

Nej, självklart åker man till stranden. En hel dag med sol och bad. Lärare i flip-flop och kepsar. Ungar doppade i solkräm med ryggorna tyngda av vattenflaskor.

Problemet var dock vad de skulle ha med sej att äta. Det är 30 grader varmt här idag, och det är otänkbart att skicka med youghurt eller skinkmackor. En hel dag kräver en hel del mat, och vi har ingen kylväska.

Maken gav sej av till stora varuhuset som har allt, och såg sej om efter en lagom liten kylväska för två. Så kom han hem med två mattermosar, innehållande två småburkar. Om man kyler behållaren, är maten kall i 8 timmar.
Jag fyllde en burk med pastasallad, och i den andra la jag varsin liten burk tonfisk. Minimal risk att maten skulle bli dålig, tänkte jag.

Nu är barnen lycklig hemma igen, väldigt nöjda med sin dag, men mycket trötta. Framförallt var de nöjda med maten, burkarna var tomma, frukten och juicen slut. Lite vatten kvar i flaskorna och håren fulla med intorkat salt.

En bra dag i solen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0