På sofflocket

Jag tycker absolut att man ska rösta. Inte för att jag kan nåt om politik, för det kan jag verkligen inte, men jag tycker ändå det är viktigt. Vad sjutton, nån undrar vad jag tycker i en fråga, och då är jag inte sen att ge besked. För jag är ganska bra på att tycka, faktum är att jag har en åsikt om nästan allting. Nästan jämt.

Men jag ska ärligt erkänna, att jag har inte läst ett enda valmanifest eller annat dokument som klargör vad det eller andra partiet stått för innan jag har röstat. Jag kör mest på magkänsla. Och nu är det ju inte som på travet, att det är viktigt vilka som vinner. Det borde ju handla om att framföra sin åsikt. Men jag måste säga att jag för det mesta har blivit rätt surt på de som jag röstat på, eftersom jag aldrig lyckats pricka nåt vinnande lag i nåt enda val.

Den här gången har jag inte röstat alls. Det är första gången jag har legat på sofflocket en sådan viktig dag. Och jag tycker det känns skönt att ha sluppit ifrån. Jag slängde faktiskt röstkorten i soporna samma dag som de kom i brevlådan. Det innebär ju också att jag måste acceptera det som ni andra har sagt i frågan. Jag har lagt ned min röst, jag har ingen åsikt denna gången. På gott och ont.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Oliver hade tusen frågor igår om varför vi röstade och vad vi röstade på osv. Fast att vi kanske tar demokratin för given så tyckte han att vi var "högtidliga" när vi förklarade (så gott det gick)

2009-06-08 @ 20:34:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0